تبلیغات
معماری عکس تازه ها عکس معماری عکس جدید عکس جالب معماری سبز architect hi-tech green building - مطالب مدرن
 
معماری عکس تازه ها عکس معماری عکس جدید عکس جالب معماری سبز architect hi-tech green building
درباره وبلاگ


معماری عکس تازه ها architect hi-tech green building hi-tech green building

مدیر وبلاگ : احمد مظاهری ahmad mazaheri
نظرسنجی
نظر شما در مورد این وبلاگ .ممنون از بازدید شما.








The Busan Lotte World Tower, originally designed by SOM and currently under construction, is already set to get a major overhaul. Developers of the multi-purpose 110 story tower and retail center have determined that the original rooftop garden is inadequate for the project, so they've hired Yamasaki Ku Hong Associates Design Lab (YKH) to design an update as a way to amplify the visitor experience. YKH have created a series of circular lawns and rooftop decks connected by raised circular pathways. The new space, called 'Way-Pod,' will increase the retail area and add multiple ways for visitors to enjoy the rooftop space.

Department Store Roof Garden, YKH, Busan Lotte World Tower, Green roof, rooftop garden, korea

Way-Pod was inspired by the iPod and consists of  ’Way’ (a free elevated corridor) and ‘Pod’ (pay areas that provide entertainment, culture and fun). The combination of the two areas encourages everyone to enjoy themselves and the views of the Busan port from the rooftop. ‘Way’ is made up of 6 different free areas to enjoy the sun, fitness, art, views of the sea, a place to increase your emotional quotient and a path to increase their sense of music. ‘Pod’ also has six different areas that help generate income for the development, including a performance area, a food court, a kid area, a game area, an educational and experience area, and a museum and art exhibition area.

The pay and free areas intertwine throughout the rooftop with the circular pathways surrounding the entertainment areas for a more complete user experience. Two additional levels of retail and usable space will be created from this updated garden. Construction on the SOM-designed tower and department store is currently ongoing with an expected completion date some time in 2013. Besides this expansive rooftop garden, the Lotte World Tower includes other sustainable strategies like natural ventilation, thermal regulation, a double skin, louvers, and a sea-water cooling system.

ادامه عکس ها در + ادامه مطلب . . .

 


+ادامه مطلب. . .


نوع مطلب : معماری منظر، معماری سبز، عمومی، تصویر، مدرن، 
برچسب ها :

green design, eco design, sustainable design, Skyscraper zoo, ferris wheek, influx studio, buenos Aires 

 Influx Studio  در طرحی که ارئه داده است با ترکیب باغ وحش و آسمانخراش و چرخ فلک تلاش کرده تا با توجه تغییرات حال حاضر و آینده پیوندی میان انسان و طبیعت خود داشته باشد در این طرح افراد میتوانند علاوه بر حرکت در چرخ و فلک در هرطبقه دلخواه پیاده شده و یا در رستوران غذا بخورند و ... . این پروژه بر فراز شهر زیبای بوینس آیرس اجرا خواهد شد که در کنار منظره زیبای این شهر به گشت و گذار در طبیعت به پردازند. سرعت این چرخ و فلک نیم ساعت در هر نیم دور است تا زمان مناسب برای بازدیدکنندگان فراهم باشد.

green design, eco design, sustainable design, Skyscraper zoo, ferris wheek, influx studio, buenos Aires

برای ادامه مطلب و عکس ها به + ادامه مطلب مراجعه کنید.



+ ادامه مطلب . . .


نوع مطلب : معماری منظر، عمومی، تصویر، مدرن، 
برچسب ها :
BIG's winning proposal was selected by a unanimous museum board among 6 proposals, including Norwegian Snøhetta, Finnish Heikkinen‐Komonen, Islandic Studio Granda and Greenlandic Tegnestuen Nuuk.

The project is comprised of a perfect circle projected on to the steeply sloping topography, which will create a continuously flowing gallery of exhibitions (reminds us a bit of the Kazakhstan Library). Constructed of white concrete, the museum’s exterior will patina over time, adjusting to the local weather and the sea air. An inner ring of glass contrasts the rough and tumble nature of the coast and sea, draws in the view and more importantly daylight for most of the exhibition spaces. Below the center of the ring are studio and atelier workshops, which are lit with skylights and horizontal strips of windows integrated into the landscaped courtyard.

BIG and its collaborators are attempting to move beyond the traditional, square box architecture in Nuuk, which ignores the unique nature of Greenland. The melted circle shape of the new gallery is designed to be more in tune with the surrounding nature. More visitors are expected to flock to the area and the waterfront after the gallery is open and will encourage further development of a Greenlandic national identity through art and culture.

“Greenland National Gallery for Art will play a significant role for the citizens of Greenland and the inhabitants of Nuuk as a cultural, social, political, urban and architectural focal point that opens towards the city and the world through its perfect circular geometry and shape,” said Bjarke Ingels founder of BIG.

 ادامه تصاویر در + ادامه مطلب . . .



+ ادامه مطلب . . .


نوع مطلب : معماری سبز، عمومی، تصویر، مدرن، 
برچسب ها :

 

The town of Royat, France has been famous since Roman times for its thermal springs, and visitors come to the town to take advantage of the healing therapies of thermal water at the region's many spas. Vincent Callebaut Architectectures recently won a design competition with their proposal for Green Wave - a thermal spa wrapped with a living wall that is designed to fit into the urban scene in the center of Royat while providing a center for healing
ادامه عکس ها + ادامه مطلب . . .


+ ادامه مطلب . . .


نوع مطلب : استادیوم و اماکن ورزشی، معماری سبز، تصویر، مدرن، 
برچسب ها :

Kazakhstan Library by BIG

BIG Architects have unveiled an incredible new library that will serve as a multifunctional cultural center for Astana, Kazakhstan. Named Nursultan Nazarbayev after the first President of the Republic of Kazakhstan, the new library will encompass not just books, but space and time as well. The design comprises 4 archetypes – the circle, the rotunda, the arch and the yurt – which all merge into the form of a Möbius strip. In designing the structure BIG also used high-tech modeling to calculate the thermal exposure of the building envelope and maximize shading. 


Kazakhstan Library by BIG

 ادامه عکس ها و مطالب در ادامه مطلب . .  .



+ ادامه مطلب . . .


نوع مطلب : کتابخانه و مرکز آموزشی، معماری سبز، معماری منظر، عمومی، تصویر، مدرن، 
برچسب ها :


( کل صفحات : 6 )    1   2   3   4   5   6   
آمار وبلاگ
  • کل بازدید :
  • بازدید امروز :
  • بازدید دیروز :
  • بازدید این ماه :
  • بازدید ماه قبل :
  • تعداد نویسندگان :
  • تعداد کل پست ها :
  • آخرین بازدید :
  • آخرین بروز رسانی :